Συμβαίνει Τώρα:Καυχιέται ο Ερντογάν!!! Μπήκαν στην Αφρίν οι Τούρκοι! «Την ελέγχουμε πλήρως»,

 

Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στο μέτωπο της Αφρίν. Η Αγκυρα τελικά, αν και με καθυστέρηση και με δεκάδες απώλειες, τελικά κατόρθωσε με τους συμμάχους αντάρτες να μπει στην πόλη των Κούρδων.

Η επιχείρηση άρχισε τον Ιανουάριο από την Άγκυρα. Στόχος της ήταν και είναι να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική.

Παρότι οι Κούρδοι, και ειδικά το YPG, είναι στενοί σύμμαχοι της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ στη Συρία, και φέρουν σημαντικό μερίδιο στην κατατρόπωση του ISIS στο συριακό έδαφος, η διεθνής κοινότητα, και πιο συγκεκριμένα oι ΗΠΑ και η Γαλλία, περιορίζονται στο να ζητούν από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, αρνούμενοι να παρέμβουν ανοικτά υπέρ των συμμάχων τους των Κούρδων.

Είναι γεγονός πως η τουρκική εισβολή στη Συρία και η επιχείρηση εκκαθάρισης των Κούρδων, με τη δικαιολογία της εξάλειψης τρομοκρατών, προκάλεσε σοβαρή αιμορραγία, σε απώλειες στρατιωτών και υλικού.

Οι Κούρδοι αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται δύσκολος αντίπαλος για την κυβέρνηση Ερντογάν και τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε σε μια άνετη επέλαση και σύντομη ολοκλήρωση της επιχείρησης.

“Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται”, στην Αφρίν, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Λίγη ώρα μετά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως από τις 8:30 το πρωί της Κυριακής «το Αφρίν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας»

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει έως σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, όπου η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να την θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.

Δείτε τις παρακάτω εικόνες και βίντεο:


via 

Διαβάστε την συνέχεια εδω

12 Kαρkιvoγόvα Πράγμαtα Πou Πρέπει Nα Bγάλεtε Aπό Τo Υπvoδωμάtιό Σας ΤΩΡA!

Καιρός: ΠΡΟΣΟΧΗ. Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο! Καταιγίδες, βροχές και αφρικανική σκόνη. Προστατευτείτε..