Μέσα σε ένα βράδυ είδαν τον γιο τους να καταρρέει. Δυστυχώς τόσο καιρό αγνοούσαν όλα τα προειδοποιητικά σημάδια

Ως 17χρονος του άρεσε να κάνει παρέα με τους φίλους του και συχνά κοιμόταν σε σπίτια φίλων….

Ο Cody κοιμόταν σε σπίτι φίλου του, όταν ένα βράδυ του 2008, συνέβη κάτι που άλλαξε τη ζωή του για πάντα.

Η μητέρα του Cody, η Bonnie, προσπάθησε να βρει τον γιο της στο κινητό του για να μάθει τι ώρα θα ερχόταν σπίτι και δεν λάμβανε απάντηση.

Όταν λίγο αργότερα δεν είχε επιστρέψει την κλήση, ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Προσπάθησε χωρίς επιτυχία να τον βρει στο κινητό του. Η Bonnie άρχισε να πανικοβάλλεται.

Τέλος, χτύπησε το τηλέφωνο του πατέρα του Cody, αλλά δεν τηλεφωνούσε ο Cody. Ήταν ο φίλος του Cody, ο οποίος τους είπε ότι ο Cody δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος και μουρμούριζε ακατάληπτα. Κρατώντας το τηλέφωνο δίπλα στο στόμα του Cody, ο πατέρας του άκουσε ήταν ένα θόρυβο μουρμουρητού να προέρχεται από την άλλη άκρη της γραμμής.

Οι γονείς του Cody κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε, και κάλεσαν ασθενοφόρο. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, η πρώτη τους υποψία ήταν ότι ο Cody είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο με ελικόπτερο διάσωσης και οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν. Ο νευρολόγος του νοσοκομείου, ο Δρ. Ray Rechwein, ήταν εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση του Cody: «Το χρονοδιάγραμμα της διάγνωσης είναι το κλειδί σε τέτοια περιστατικά. Οι περισσότερες θεραπείες έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα όταν γίνονται εντός έξι ωρών, και η καθυστερημένη διάγνωση του Cody ήταν κοντά στις 12 ώρες,» εξήγησε ο νευρολόγος. Ο Cody ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και η αξονική σάρωση έδειξε ότι είχε υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του. Είχε 20% πιθανότητες επιβίωσης μόνο.

Ο χρόνος που είχε περάσει από την ώρα που έγινε το εγκεφαλικό επεισόδιο του Cody και την άφιξή του στο νοσοκομείο κατέστησε απαραίτητο στους γιατρούς να προχωρήσουν σε μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση που απαιτούσε την απομάκρυνση μέρους του κρανίου του για να ανακουφίσουν την πίεση στον εγκέφαλό του. Θα μείωναν επίσης τη θερμοκρασία του σώματος του Cody στους 33 ° C, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Η ψύξη του σώματος μειώνει την κατανάλωση οξυγόνου του εγκεφάλου και αποτρέπει τα εγκεφαλικά κύτταρα να πεθάνουν. Μετά την επέμβαση, ο Cody πέρασε τρεις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα, ενώ οι γονείς του, αγωνιούσαν για τη ζωή του.

Ενώ η Bonnie καθόταν δίπλα στο κρεβάτι του γιου της και προσπαθούσε να μην εγκαταλείψει την ελπίδα, θυμήθηκε ότι ο Cody είχε δείξει συμπτώματα μια εβδομάδα πριν υποστεί το εγκεφαλικό επεισόδιο. Μιλούσε αργά και μπέρδευε τα λόγια του και είχε παρατηρήσει σταθερό τρέμουλο στα άκρα του. Τώρα, η αιτία για αυτήν την παράξενη συμπεριφορά του ήταν σαφής.

Όταν οι γιατροί επανέφεραν τον Cody από το κώμα, η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν προφανής: η δεξιά πλευρά του σώματός του είχε παραλύσει και δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει ή να γράψει. Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι η αποκατάσταση του θα έπαιρνε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα πρέπει να έχουν ελπίδες να επανέλθει όπως πριν.

Στη συνέχεια, όμως κάτι πολύ απροσδόκητο συνέβη: μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Cody εξέπληξε τους πάντες όταν ήταν σε θέση να μιλήσει και πάλι, και μετά από δύο χρόνια εντατικής αποκατάστασης, η υγεία του ήταν όπως πριν πάθει το εγκεφαλικό επεισόδιο!

Μετά από αυτή την οδυνηρή εμπειρία, ο Cody έχει αφιερώσει τον εαυτό του να εκπαιδεύει άλλους εφήβους και τους γονείς τους σχετικά με τα συμπτώματα και τα προειδοποιητικά σημάδια για το επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο. «Μακάρι να είχα πάει σε ένα γιατρό πριν από το εγκεφαλικό επεισόδιο μου, αλλά ποιος θα το φανταζόταν;» αναρωτιέται ο Cody . Η μητέρα του Bonnie έχει επίσης προσπαθήσει να γνωστοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους και τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν όλοι, μεταξύ των οποίων είναι: αίσθημα λιποθυμίας, παράλυση, διαταραχές λόγου και προβλήματα όρασης.

«Η συμβουλή μου προς τους γονείς είναι να μην αγνοήσετε κανένα σημάδι που το παιδί σας μπορεί να έχει,» προειδοποίησε η Bonnie.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Cody σε αυτό το βίντεο:

Διαβάστε την συνέχεια εδω

Δείτε για πρώτη φορά πώς είναι με μαγιό στα 77 του ο Γιάννης Φλωρινιώτης!

Κρήτη: Το φαράγγι της Σαμαριάς έκρυβε αυτή την εικόνα – Παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον