Αποκαλύψεις Σ0Κ για Γιάννο Παπαντωνίου: «Γνωστός επιχειρηματίας πήγαινε σπίτι του και τον…»

Ποιες οι αποκαλύψεις για τον Γιάννο Παπαντωνίου;

Την άποψη πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, δεν προέβη σε παράνομη πράξη ως προς τη μεταφορά των χρημάτων σε δεσμίδες, όπως την περιέγραψε στις ανακριτικές Αρχές ο μάρτυρας επιχειρηματίας, υποστήριξε την Πέμπτη (25/10/2018) ο συνήγορός του, Άρης Χαραλαμπάκης.

«Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου», είπε ο κ. Χαραλαμπάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open και την Έλλη Στάη.

«Το βασικό ζητούμενο είναι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Χαραλαμπάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στόχος της ανακριτικής διαδικασίας δεν είναι να αξιολογήσει τη δικογραφία, αλλά να συλλέξει αποδεικτικό υλικό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ. Χαραλαμπάκης εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την έκπληξη του για την απόφαση του ανακριτή να προφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου καθώς ήδη του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.

Ο επιχειρηματίας πήγαινε στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου στην Κηφισιά και έπαιρνε κίτρινους φακέλους γεμάτους δεσμίδες χαρτονομισμάτων συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Έσπαγε το ποσό σε μικρότερα, τα κατέθετε σε δικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα και από εκεί έφυγαν για λογαριασμούς στην Ελβετία με δικαιούχους Γιάννο Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου.

Ο πρώην υπουργός λέει ότι τα χρήματα είναι νόμιμα. Οι ανακριτές θεωρούν ότι πρόκειται για μίζα.

Γιατί όμως ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών επέλεξε να βγάλει με αυτό τον τρόπο στην Ελβετία τα νόμιμα, όπως λέει χρήματά του;

«Ήταν πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο, καταλαβαίνετε, φοβόταν ότι αυτό θα δημιουργούσε ενδεχομένως κάποια άσχημα κουτσομπολιά» απαντά ο συνήγορος του ζεύγους.

Διαβάστε την συνέχεια εδω

Νικολέτα 24 από Περιστέρι.Είμαι NYMΦΟM@NHΣ. Θα το έκανα και τσάμπα αλλά για 50ευρω….

Απίστευτο ξεμπρόστιασμα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη…»