Για 20 Χρόνια το Έχτιζε με τα Χέρια του. Το Τελικό Αποτέλεσμα Είναι Βγαλμένο από Παραμύθι!

Εάν ενθουσιάζεστε με τον μεσαίωνα, δεν χρειάζεστε μηχανή του χρόνου για να επισκεφτείτε την περίοδο αυτή.

Το κάστρο Guedelon Castle στην Βουργουνδία της Γαλλίας είναι ένα πρωτότυπο πρότζεκτ όπου εθελοντές και ερευνητές χτίζουν ένα αυθεντικό κάστρο του 13ου αιώνα, χρησιμοποιώντας μόνο τεχνικές και υλικά που ήταν διαθέσιμα εκείνην την εποχή.

Η Michel Guyot και η Maryline Martin ξεκίνησαν την ανέγερση του κάστρου Guedelon το 1997 και πλέον είναι πολύ κοντά στο να το τελειώσουν.

Σήμερα, έχει δημιουργήσει πάνω από 55 θέσεις εργασίας και προσελκύσει πάνω από 300,000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Υπάρχει ακόμα και μία φανταστική ιστορία γύρω από το πρότζεκτ που κατευθύνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή. Στα χρονικά του Guedelon, οι εργασίες ξεκίνησαν το 1228.

Κάθε χρόνος που περνάει είναι ένα έτος και στον ιστορικό χρόνο, οπότε τώρα είμαστε στο 1248.

«Ο κανόνας είναι πως γνωρίζουμε μόνο ότι υπήρχε εκείνη την εποχή. Ενώ το ξέρουμε πως τα σχέδια είναι ακριβή, το κάστρο μας δεν είχε ψυχή. Έτσι, δημιουργήσαμε έναν χαρακτήρα – τον ιδιοκτήτη – που είχε τις κλίσεις του και τα ενδιαφέροντά του.»

Ο Seigneur Guilbert ήταν ένας φεουδάρχης που πήρε άδεια να χτίσει το κτίριό του επειδή πήρε το μέρος του στέμματος στην επανάσταση του 1226.

«Σε κάποια στιγμή καταλάβαμε πως οι χτίστες έκοβαν τις πέτρες για τους πύργους με πολύ μεγάλη ακρίβεια, κάτι που δεν θα ήταν σωστό. Αυτό θα σήμαινε πως είχε πολλά χρήματα και και μικρό στρατό, κάτι που δεν ίσχυε. Το τέλος του εκπληκτικού κτίσματος αναμένεται να γίνει γύρω στο 1253 – ή 2023.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα από τα μυστικά του κάστρου:

Credit: boredpanda.com

Διαβάστε την συνέχεια εδω

Γιατί γίνεται ήδη άτυπη Επιστράτευση;-Τι ξέρουν και δεν μιλούν;

Θρήνος: Νεκρός ο 27χρονος Χρήστος Κόσιβας!