ΕΚΤΑΚΤΟ!!!Αιφνιδιαστική μεταφορά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών……

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους.

Η σημερινή μεταφορά τους στα δικαστήρια δεν είχε ανακοινωθεί, ωστόσο είναι πιθανό σήμερα να τους απαγγελθεί το κατηγορητήριο και γι΄ αυτό να γίνεται η μεταφορά τους, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Αυτό που ήταν γνωστό είναι ότι την ερχόμενη Τετάρτη οι οικογένειες του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ενώ την Παρασκευή θα μεταβούν στην Αδριανούπολη για να μπορέσουν να τους δουν από κοντά.

Η στάση της ελληνικής πλευράς για το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Καμμένου στο Μαξίμου

Η σημαντική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά την παρέμβαση των ΗΠΑ και της Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα, στο ζήτημα φαίνεται ότι υπάρχει έντονη διπλωματική δραστηριότητα.

Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά το θέμα ετέθη από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ δήλωσε σήμερα τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα στο ζήτημα αυτό.

Η δήλωση Πάιατ από την Ανδραβίδα

Ο Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 και από εκεί έκανε την παρέμβασή του για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ. Και σημείωσε με νόημα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

«Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

via

 

 

Διαβάστε την συνέχεια εδω

Έπιασε τη yuvαiκα του καβάλα με τον Αλβανό επιστάτη

Μεγάλη η μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στο Survivor 2!