Γιατί το σπέρμα κάνει καλό στις γυναίκες;

Ο τίτλος δεν είναι ούτε πονηρός, και πάνω από όλα δεν είναι γραμμένος με καμία σεξιστική διάθεση. Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το σπέρμα δεν βοηθάει μόνο στην αναπαραγωγή αλλά δημιουργεί και μια σειρά από ευεργετικές συνθήκες στις γυναίκες, βελτιώνοντας τη λειτουργία του οργανισμού τους.

Το γιατί είναι απαραίτητο στις γυναίκες και τι καλό κάνει, διαβάστε το αμέσως…

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του East Anglia (UEA), διαπίστωσαν ότι ένα και μόνο μόριο ανδρικού σπέρματος μπορεί να μεταλλάξει μια ολόκληρη σειρά γυναικείων γονιδίων, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας, να βελτιώσει την όραση, να αυξήσει εν δυνάμει την γονιμότητα, αλλά και να διαμορφώσει παγιωμένες συνθήκες ύπνου και διατροφής σε μια γυναίκα.

Οι ερευνητές έκαναν τα πρώτα πειράματα σε θηλυκά ποντίκια και διαπίστωσαν ότι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σπέρμα των αρσενικών (είναι γνωστή ω το πεπτίδιο του σεξ) μπορεί να προκαλέσει αλλαγές σε μια σειρά γυναικείων γονιδίων. Τα θηλυκά ποντίκια μάλιστα έβλεπαν αυτές τις αλλαγές στο σώμα τους αμέσως μετά την επαφή. Ήθελαν περισσότερο φαγητό, φαίνονταν υγιέστερα, κινούνταν καλύτερα στο χώρο τους κ.α

Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι αυτό που συμβαίνει με τα θηλυκά ποντίκια, συμβαίνει και με τις γυναίκες.

Δηλαδή τις ίδιες αντιδράσεις έχει και ο οργανισμός των γυναικών. Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας δρ Τρέισι Τσάπμαν: «Εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας αινιγματικής πρωτεΐνης του σπέρματος και ανακαλύψαμε σημαντικές μεταβολές σε γονίδια που συνδέονται με την ανάπτυξη των ωαρίων, την πρόωρη εμβρυογένεση, την ανοσία, τη συμπεριφορά και παραδόξως τα μονοπάτια της όρασης».

Η καθηγήτρια βιολογίας στο πανεπιστήμιο μάλιστα, δε δίστασε να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη «μέγα ρυθμιστή», καθώς χαρίζει στα αρσενικά επιρροή πάνω στη συμπεριφορά και το αναπαραγωγικό σύστημα των θηλυκών.

via

 

Διαβάστε την συνέχεια εδω

Ξεxάστε ΟΛΑ Oσα Ξέρατε!! Αυτοί Eίναι οι 6 ΠIO Iσχυροi Συνδυασμοί Ζωδίων στο κpεβάτι

Γυναίκα αρχηγός φυλής ακύρωσε 850 γάμους παιδιών κι έστειλε τα κορίτσια πίσω στο σχολείο